Klauzula informacyjna w związku z udostępnianiem informacji publicznej (BIP)

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej (SPZOZ), Słomnicka 69, 32-043 Skała reprezentowany przez Dyrektora.

2. W SPZOZ został wyznaczony Inspektor ochrony danych, z którym możliwy jest kontakt w sprawie danych osobowych: listowny na wyżej wskazany adres korespondencyjny z dopiskiem: „Inspektor ochrony danych” bądź e-mailowy: iod@przychodnia-skala.pl.

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rozpatrzenia wniosku o dostęp do informacji publicznej na podstawie przepisów ustawy o dostępie do informacji publicznej, a ich przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust 1 lit. c RODO).

4. Dane przez Panią/Pana udostępnione mogą być przekazane wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

5. Dane przez Panią/Pana udostępnione nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

6. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny do realizacji wniosku oraz przechowywane przez okres wskazany w przepisach ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

7. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych, prawo ich sprostowania. Korzystanie z uprawnień przysługujących osobie, której dane dotyczą, realizowane jest w oparciu o zasady i przepisy Kodeks Postępowania Administracyjnego.

8. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Adres: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa, telefon: 22 860 70 86

9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie obowiązujących regulacji prawnych.

10. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o którym mowa w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych.

Aktualności

zobacz więcej aktualności

12.07.2021

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.07-30.07

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.07-30.07

czytaj dalej

09.07.2021

Szczepionka Johnson & Johnson dostępna

Szczepionka Johnson & Johnson dostępna Uprzejmie informujemy, iż wznawiamy zapisy na szczepienia szczepionką firmy Johnson & Johnson. Jest to jedyna obecnie dostępna szczepionka jednodawkowa. Zapraszamy do zapisów pod nr tel. 12 / 618 61 00, 12/389 00 00, 12/389 10 05 lub w razie problemów z dodzwonieniem się prosimy o przesłanie maila na adres kontakt@przychodnia-skala.pl z […]

czytaj dalej

30.06.2021

Szczepienie drugą dawką możliwe w dowolnie wybranym punkcie

Szczepienie drugą dawką możliwe w dowolnie wybranym punkcie Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale informuje, iż zgodnie z zapowiedzią Ministerstwa Zdrowia, od 1 lipca br. szczepienie przeciwko Covid-19 drugą dawką będą możliwe w dowolnie wybranym przez Pacjenta punkcie szczepień. Punkty szczepień w Przychodni Rejonowej w Skale i w Ośrodku Zdrowia w Cianowicach dysponują wolnymi […]

czytaj dalej

23.06.2021

Rehabilitacja po przebytej chorobie COVID-19

Rehabilitacja po przebytej chorobie COVID-19 w Gabinecie Rehabilitacji Medycznej Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale informuje, iż w Gabinecie Rehabilitacji Medycznej przy ul. Krakowskiej 38 realizowany jest program fizjoterapii ambulatoryjnej dla osób po przebytej chorobie COVID-19. Dzięki profesjonalnym i indywidualnym zabiegom fizjoterapeutycznym osoby po chorobie szybciej odzyskają siły i wrócą do codziennych aktywności. Każdy […]

czytaj dalej