Klauzula informacyjna w związku z udostępnianiem informacji publicznej (BIP)

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej (SPZOZ), Słomnicka 69, 32-043 Skała reprezentowany przez Dyrektora.

2. W SPZOZ został wyznaczony Inspektor ochrony danych, z którym możliwy jest kontakt w sprawie danych osobowych: listowny na wyżej wskazany adres korespondencyjny z dopiskiem: „Inspektor ochrony danych” bądź e-mailowy: iod@przychodnia-skala.pl.

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rozpatrzenia wniosku o dostęp do informacji publicznej na podstawie przepisów ustawy o dostępie do informacji publicznej, a ich przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust 1 lit. c RODO).

4. Dane przez Panią/Pana udostępnione mogą być przekazane wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

5. Dane przez Panią/Pana udostępnione nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

6. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny do realizacji wniosku oraz przechowywane przez okres wskazany w przepisach ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

7. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych, prawo ich sprostowania. Korzystanie z uprawnień przysługujących osobie, której dane dotyczą, realizowane jest w oparciu o zasady i przepisy Kodeks Postępowania Administracyjnego.

8. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Adres: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa, telefon: 22 860 70 86

9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie obowiązujących regulacji prawnych.

10. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o którym mowa w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych.

Aktualności

zobacz więcej aktualności

23.04.2021

Zapisy na szczepienie – Johnson&Johnson

Uprzejmie informujemy, iż rozpoczynamy zapisy na szczepienia szczepionką  firmy Johnson & Johnson. Jest to jedyna obecnie dostępna szczepionka jednodawkowa. Zapraszamy do zapisów pod nr tel. 12 / 618 61 00 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-18.00.

czytaj dalej

23.04.2021

Rejestracja na szczepienie – harmonogram 26.04 – 9.05

Szanowni Państwo, poniżej przedstawiamy harmonogram rejestracji na szczepienia przeciwko COVID-19:

czytaj dalej

12.04.2021

Rejestracja na szczepienia – harmonogram 12.04.2021r. -24.04.2021r.

Już dziś ruszyła rejestracja na szczepienia przeciwko COVID-19 dla Pacjentów z rocznika 1962. Rejestracja następnych roczników będzie odbywać się wg. harmonogramu: 13 kwietnia – rocznik 1963, 14 kwietnia – rocznik 1964, 15 kwietnia – rocznik 1965, 16 kwietnia – rocznik 1966, 17 kwietnia – rocznik 1967, 19 kwietnia – rocznik 1968, 20 kwietnia – rocznik […]

czytaj dalej

07.04.2021

Profilaktyka chorób odkleszczowych

W tym tygodniu w ramach akcji Narodowego Funduszu Zdrowia – Środa z Profilaktyką, prezentujemy materiały dotyczące Profilaktyki chorób odkleszczowych

czytaj dalej