Klauzula informacyjna w związku z udostępnianiem informacji publicznej (BIP)

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej (SPZOZ), Słomnicka 69, 32-043 Skała reprezentowany przez Dyrektora.
  2. W SPZOZ został wyznaczony Inspektor ochrony danych, z którym możliwy jest kontakt w sprawie danych osobowych: listowny na wyżej wskazany adres korespondencyjny z dopiskiem: „Inspektor ochrony danych” bądź e-mailowy: iod@przychodnia-skala.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rozpatrzenia wniosku o dostęp do informacji publicznej na podstawie przepisów ustawy o dostępie do informacji publicznej, a ich przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust 1 lit. c RODO).
  4. Dane przez Panią/Pana udostępnione mogą być przekazane wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  5. Dane przez Panią/Pana udostępnione nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  6. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny do realizacji wniosku oraz przechowywane przez okres wskazany w przepisach ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
  7. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych, prawo ich sprostowania. Korzystanie z uprawnień przysługujących osobie, której dane dotyczą, realizowane jest w oparciu o zasady i przepisy Kodeks Postępowania Administracyjnego.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Adres: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa, telefon: 22 860 70 86
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie obowiązujących regulacji prawnych.
  10. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o którym mowa w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych.

Aktualności

zobacz więcej aktualności
Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09

09.09.2022

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09

Szanowni Państwo, Przedstawiamy harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej w dniach 12.09.2022 – 23.09.2022 w Ośrodku Zdrowia w Minodze     lek. A. Morawska-Kubaty lek. M. Nowakowska lek. B.Drozdzowska 12 poniedziałek 14.00 – 18.00 x x 13 wtorek 08.00-14.00 x x 14 środa 13.00-18.00 08.00-13.00 x 15 czwartek 08.00-14.00 14.00-18.00 x 16 piątek x 13.00-18.00 80.00-1x.00 19 […]

czytaj dalej o Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09
żółty trójkąt z czarnym wykrzyknikiem w środku 2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego

30.08.2022

2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego

Szanowni pacjenci, SPZOZ w Skale informuje, że w dniu 2 września 2022r w godzinach 13:00 -18:00 nastąpi przerwa w dostawie prądu w Przychodni Rejonowej w Skale. W związku z tym kontakt telefoniczny będzie niemożliwy. Za utrudnienie przepraszamy.

czytaj dalej o 2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego
zdjęcie przedstawia lekarza siedzącego przy biurku, jedną ręką pisze na komputerze, w drugiej trzyma długopis i wypełnia ankietę Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej

25.08.2022

Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej

SPZOZ w Skale informuje, iż od dnia 1 września 2022r.  ulega zmianie organizacja pracy opieki całodobowej w zakresie porad lekarza pediatry. Lekarz pediatra przyjmował będzie wyłącznie w soboty, niedziele i inne dni ustawowo wolne od pracy w godz. 8.00-18.00. W dni powszednie dyżur będzie pełnił wyłącznie lekarz ogólny.

czytaj dalej o Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej
Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022

01.08.2022

Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022

  Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej od 1 sierpnia 2022 w Ośrodku Zdrowia w Cianowicach Lek. stom. Malwina Kotnowska Lek. stom. Elżbieta Krawczyk Lek. stom. Aleksandra Zawada 1 poniedziałek x x 12.30-18.30 2 wtorek 08.00-13.00 x 13.00-18.30 3 środa 13.00-18.00 x x 4 czwartek x x 08.00-13.00 5 piątek x x 80.00-13.00 6 sobota 7 niedziela […]

czytaj dalej o Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022