Klauzula informacyjna monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE [Ogólne rozporządzenie o ochronie danych], informuję, że:

  1. Administratorem danych osobowych pochodzących z systemu monitoringu wizyjnego w Przychodni Rejonowej w Skale jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale, ul. Słomnicka 69, 32-043 Skała.
  2. Monitoring wizyjny stosowany jest w celu ochrony mienia obejmującego w szczególności monitoring na terenie nieruchomości stanowiącym mienie gminy i na terenie wokół nieruchomości.
  3. Dane osobowe przetwarzane [w postaci monitoringu wizyjnego] są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w związku z art. 50 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym [Dz. U. 2019 poz. 506 z późn.zm].
  4. Zapisy z monitoringu wizyjnego przechowywane są przez okres 21 dni. Po tym okresie zostaną usunięte lub nadpisane.
  5. Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych – Inspektor Ochrony Danych, zapewniony jest pod adresem e-mail: iod@przychodnia-skala.pl lub poprzez pocztę tradycyjną na adres Administratora Danych Osobowych z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych”.
  6. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego, nie będą udostępnianie innym odbiorcom niż ich dotyczących (pod warunkiem, że nie naruszają one praw osób trzech), firmom serwisującym oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;
  7. Wejście w strefę monitoringu wizyjnego jest dobrowolne, jednak niezbędne celem realizacji celu. Jeśli nie chcesz, aby dane osobowe w postaci wizerunku były przez nas przetwarzane nie należy wchodzić w oznakowany obszar monitorowania;
  8. Posiadasz prawo do:
    • informacji o istnieniu monitoringu w określonym miejscu, jego zasięgu, celu, nazwie podmiotu za niego odpowiedzialnego jego adresie i danych do kontaktu;
    • prawo dostępu do nagrań w uzasadnionych przypadkach;
    • prawo żądania usunięcia danych jej dotyczących;
    • prawo do anonimizacji wizerunku na zarejestrowanych obrazach i/lub usunięcia dotyczących jej danych osobowych, jeśli jest to technicznie możliwie i nie utrudnia realizacji celu wynikającego z przepisu prawa;
    • prawo do przetwarzania danych przez ograniczony czas.
  9. Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu wizyjnego przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w Warszawie.
  10. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji ani profilowaniu;
  11. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.
  12. Nieruchomości i obiekty budowlane objęte monitoringiem oznaczone są w sposób widoczny i czytelny informacją o monitoringu, w szczególności za pomocą odpowiednich znaków.
  13. Monitoring, w ramach, którego dochodzi do przetwarzania danych osobowych stosuje środki zabezpieczające przetwarzanie danych, w szczególności uniemożliwiających ich utratę lub bezprawne rozpowszechnienie, a także uniemożliwienie dostępu do danych osobom nieuprawnionym.

Aktualności

zobacz więcej aktualności
zabieg rehabilitacji - jedna osoba leży, druga siedzi obok niej i trzyma leżącą za stopę i kolano Turnusy Rehabilitacyjne – KRUS

05.04.2024

Turnusy Rehabilitacyjne – KRUS

W okresie wakacji 2024 roku zostaną zorganizowane turnusy rehabilitacyjne dla dzieci rolników ubezpieczonych w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w Krakowie: dla dzieci z wadami postawy i chorobami układu ruchu w Centrum Rehabilitacji Rolników w Horyńcu Zdroju w terminie 23.06-13.07.2024 r., 14.07- 03.08.2024 r. dla dzieci z chorobami układu oddechowego w Centrum Rehabilitacji Rolników w Iwoniczu […]

czytaj dalej o Turnusy Rehabilitacyjne – KRUS
Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny. Pogody w sercu, radości oraz miłych chwil spędzonych w gronie najbliższych życzą Dyrekcja i Pracownicy SPZOZ w Skale Życzenia Wielkanocne SPZOZ w Skale

27.03.2024

Życzenia Wielkanocne SPZOZ w Skale

czytaj dalej o Życzenia Wielkanocne SPZOZ w Skale
Plakat reklamujący białą sobotę w Skale. Będzie możliwość zobaczyć wnętrze ambulansu, oglądnąć najnowocześniejszy sprzęt do ratowania życia, nauczyć się pierwszej pomocy oraz zrobić podstawowe badania (pomiar ciśnienia, poziomu glukozy, pomiar saturacji) 09.03.2024 r. – Biała sobota w Skale

06.03.2024

09.03.2024 r. – Biała sobota w Skale

Szanowni Państwo! W sobotę, 9 marca 2024 roku Krakowskie Pogotowie Ratunkowe organizuje w Skale akcję nauki pierwszej pomocy. Wszyscy zainteresowani będą mogli m.in.: obejrzeć najnowocześniejszy sprzęt służący do ratowania życia, zajrzeć do wnętrza naszego ambulansu, a przede wszystkim dowiedzieć się, co robić w razie nagłego zachorowania oraz nauczyć się podstaw pierwszej pomocy.

czytaj dalej o 09.03.2024 r. – Biała sobota w Skale
zabieg rehabilitacji - jedna osoba leży, druga siedzi obok niej i trzyma leżącą za stopę i kolano Remont Gabinetu Rehabilitacji Medycznej

15.02.2024

Remont Gabinetu Rehabilitacji Medycznej

Szanowni Pacjenci, w związku z rozpoczynającym się 19.02.2024 r. remontem Gabinetu Rehabilitacji Medycznej (ul. Krakowska 38, 32-043 Skała) informujemy, iż do czasu jego zakończenia nie będzie możliwe korzystanie z zabiegów fizjoterapeutycznych. Wszelkich informacji udzielamy pod dotychczasowym numerem telefonu: 12/389-00-50 Planowany termin wznowienia pracy Gabinetu: 02.04.2024 r.

czytaj dalej o Remont Gabinetu Rehabilitacji Medycznej