Klauzula informacyjna monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE [Ogólne rozporządzenie o ochronie danych], informuję, że:

  1. Administratorem danych osobowych pochodzących z systemu monitoringu wizyjnego w Przychodni Rejonowej w Skale jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale, ul. Słomnicka 69, 32-043 Skała.
  2. Monitoring wizyjny stosowany jest w celu ochrony mienia obejmującego w szczególności monitoring na terenie nieruchomości stanowiącym mienie gminy i na terenie wokół nieruchomości.
  3. Dane osobowe przetwarzane [w postaci monitoringu wizyjnego] są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w związku z art. 50 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym [Dz. U. 2019 poz. 506 z późn.zm].
  4. Zapisy z monitoringu wizyjnego przechowywane są przez okres 21 dni. Po tym okresie zostaną usunięte lub nadpisane.
  5. Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych – Inspektor Ochrony Danych, zapewniony jest pod adresem e-mail: iod@przychodnia-skala.pl lub poprzez pocztę tradycyjną na adres Administratora Danych Osobowych z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych”.
  6. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego, nie będą udostępnianie innym odbiorcom niż ich dotyczących (pod warunkiem, że nie naruszają one praw osób trzech), firmom serwisującym oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;
  7. Wejście w strefę monitoringu wizyjnego jest dobrowolne, jednak niezbędne celem realizacji celu. Jeśli nie chcesz, aby dane osobowe w postaci wizerunku były przez nas przetwarzane nie należy wchodzić w oznakowany obszar monitorowania;
  8. Posiadasz prawo do:
    • informacji o istnieniu monitoringu w określonym miejscu, jego zasięgu, celu, nazwie podmiotu za niego odpowiedzialnego jego adresie i danych do kontaktu;
    • prawo dostępu do nagrań w uzasadnionych przypadkach;
    • prawo żądania usunięcia danych jej dotyczących;
    • prawo do anonimizacji wizerunku na zarejestrowanych obrazach i/lub usunięcia dotyczących jej danych osobowych, jeśli jest to technicznie możliwie i nie utrudnia realizacji celu wynikającego z przepisu prawa;
    • prawo do przetwarzania danych przez ograniczony czas.
  9. Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu wizyjnego przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w Warszawie.
  10. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji ani profilowaniu;
  11. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.
  12. Nieruchomości i obiekty budowlane objęte monitoringiem oznaczone są w sposób widoczny i czytelny informacją o monitoringu, w szczególności za pomocą odpowiednich znaków.
  13. Monitoring, w ramach, którego dochodzi do przetwarzania danych osobowych stosuje środki zabezpieczające przetwarzanie danych, w szczególności uniemożliwiających ich utratę lub bezprawne rozpowszechnienie, a także uniemożliwienie dostępu do danych osobom nieuprawnionym.

Aktualności

zobacz więcej aktualności
Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09

09.09.2022

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09

Szanowni Państwo, Przedstawiamy harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej w dniach 12.09.2022 – 23.09.2022 w Ośrodku Zdrowia w Minodze     lek. A. Morawska-Kubaty lek. M. Nowakowska lek. B.Drozdzowska 12 poniedziałek 14.00 – 18.00 x x 13 wtorek 08.00-14.00 x x 14 środa 13.00-18.00 08.00-13.00 x 15 czwartek 08.00-14.00 14.00-18.00 x 16 piątek x 13.00-18.00 80.00-1x.00 19 […]

czytaj dalej o Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.09-23.09
żółty trójkąt z czarnym wykrzyknikiem w środku 2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego

30.08.2022

2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego

Szanowni pacjenci, SPZOZ w Skale informuje, że w dniu 2 września 2022r w godzinach 13:00 -18:00 nastąpi przerwa w dostawie prądu w Przychodni Rejonowej w Skale. W związku z tym kontakt telefoniczny będzie niemożliwy. Za utrudnienie przepraszamy.

czytaj dalej o 2.09.2022 – brak możliwości kontaktu telefonicznego
zdjęcie przedstawia lekarza siedzącego przy biurku, jedną ręką pisze na komputerze, w drugiej trzyma długopis i wypełnia ankietę Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej

25.08.2022

Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej

SPZOZ w Skale informuje, iż od dnia 1 września 2022r.  ulega zmianie organizacja pracy opieki całodobowej w zakresie porad lekarza pediatry. Lekarz pediatra przyjmował będzie wyłącznie w soboty, niedziele i inne dni ustawowo wolne od pracy w godz. 8.00-18.00. W dni powszednie dyżur będzie pełnił wyłącznie lekarz ogólny.

czytaj dalej o Zmiana organizacji pracy nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej
Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022

01.08.2022

Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022

  Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej od 1 sierpnia 2022 w Ośrodku Zdrowia w Cianowicach Lek. stom. Malwina Kotnowska Lek. stom. Elżbieta Krawczyk Lek. stom. Aleksandra Zawada 1 poniedziałek x x 12.30-18.30 2 wtorek 08.00-13.00 x 13.00-18.30 3 środa 13.00-18.00 x x 4 czwartek x x 08.00-13.00 5 piątek x x 80.00-13.00 6 sobota 7 niedziela […]

czytaj dalej o Harmonogram pracy Poradni Stomatologicznej – sierpień 2022