Klauzula informacyjna monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE [Ogólne rozporządzenie o ochronie danych], informuję, że:

  1. Administratorem danych osobowych pochodzących z systemu monitoringu wizyjnego w Przychodni Rejonowej w Skale jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale, ul. Słomnicka 69, 32-043 Skała.
  2. Monitoring wizyjny stosowany jest w celu ochrony mienia obejmującego w szczególności monitoring na terenie nieruchomości stanowiącym mienie gminy i na terenie wokół nieruchomości.
  3. Dane osobowe przetwarzane [w postaci monitoringu wizyjnego] są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w związku z art. 50 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym [Dz. U. 2019 poz. 506 z późn.zm].
  4. Zapisy z monitoringu wizyjnego przechowywane są przez okres 21 dni. Po tym okresie zostaną usunięte lub nadpisane.
  5. Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych – Inspektor Ochrony Danych, zapewniony jest pod adresem e-mail: iod@przychodnia-skala.pl lub poprzez pocztę tradycyjną na adres Administratora Danych Osobowych z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych”.
  6. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego, nie będą udostępnianie innym odbiorcom niż ich dotyczących (pod warunkiem, że nie naruszają one praw osób trzech), firmom serwisującym oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;
  7. Wejście w strefę monitoringu wizyjnego jest dobrowolne, jednak niezbędne celem realizacji celu. Jeśli nie chcesz, aby dane osobowe w postaci wizerunku były przez nas przetwarzane nie należy wchodzić w oznakowany obszar monitorowania;
  8. Posiadasz prawo do:
    • informacji o istnieniu monitoringu w określonym miejscu, jego zasięgu, celu, nazwie podmiotu za niego odpowiedzialnego jego adresie i danych do kontaktu;
    • prawo dostępu do nagrań w uzasadnionych przypadkach;
    • prawo żądania usunięcia danych jej dotyczących;
    • prawo do anonimizacji wizerunku na zarejestrowanych obrazach i/lub usunięcia dotyczących jej danych osobowych, jeśli jest to technicznie możliwie i nie utrudnia realizacji celu wynikającego z przepisu prawa;
    • prawo do przetwarzania danych przez ograniczony czas.
  9. Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu wizyjnego przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w Warszawie.
  10. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji ani profilowaniu;
  11. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.
  12. Nieruchomości i obiekty budowlane objęte monitoringiem oznaczone są w sposób widoczny i czytelny informacją o monitoringu, w szczególności za pomocą odpowiednich znaków.
  13. Monitoring, w ramach, którego dochodzi do przetwarzania danych osobowych stosuje środki zabezpieczające przetwarzanie danych, w szczególności uniemożliwiających ich utratę lub bezprawne rozpowszechnienie, a także uniemożliwienie dostępu do danych osobom nieuprawnionym.

Aktualności

zobacz więcej aktualności
Wesołych Świąt!

14.04.2022

Wesołych Świąt!

Ciepłych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych, radości oraz wszelkiej pomyślności w życiu zawodowym i prywatnym życzą Dyrekcja i Pracownicy Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Skale  

czytaj dalej o Wesołych Świąt!
Obrazek przedstawia glukometr, insulinę oraz tabletki zażywane podczas leczenia cukrzycy Cukrzyca typu B – zapobieganie powikłaniom

06.04.2022

Cukrzyca typu B – zapobieganie powikłaniom

Cukrzyca typu 2 jest przewlekłą chorobą metaboliczną, która powszechnie występuje na całym świecie. Przyczyną jej rozwoju jest defekt wydzielania i/lub działania insuliny czego wynikiem jest utrzymujące się, podwyższone stężenie glukozy we krwi. Cukrzyca jest chorobą, na którą w Polsce choruje ok. 3 mln osób. Przewiduje się, że do 2030 roku, co dziesiąty Polak będzie chorował […]

czytaj dalej o Cukrzyca typu B – zapobieganie powikłaniom
Dwie dłonie złożone w serce - jedna dłoń pomalowana na kolor flagi Polski - biało-czerwony, drukga na kolor flagi Ukrainy - niebiesko żółty INFORMACJA O RÓWNYM TRAKTOWANIU

18.03.2022

INFORMACJA O RÓWNYM TRAKTOWANIU

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale informuje, iż zarówno obywatele polscy jak i obywatele ukraińscy posiadają prawo do równego dostępu do świadczeń zdrowotnych*. Oznacza to, że: • narodowość lub obywatelstwo nie mogą być przesłankami do przyjmowania pacjentów poza kolejnością, • każdy pacjent ma prawo, aby o kolejności jego dostępu do świadczeń medycznych w placówkach […]

czytaj dalej o INFORMACJA O RÓWNYM TRAKTOWANIU
flaga Ukrainy z napisem szczepienie przeciw COVID-19

28.02.2022

У зв’язку з війною в Україні Самостійна Поліклініка у місті Скала інформує, що в мережах Національной Програми Вакцинації КОЖЕН ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ може вакцинуватися проти COVID-19 в Районній Поліклініці в м. Скала, вул. Сломніцька 69 (Słomnicka 69, Skała). Всіх, що готові вакцинуватися, запрошуємо реєструватися телефонно під номером +48 12 618 61 00 або +48 12 389 […]

czytaj dalej o