Klauzula informacyjna monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE [Ogólne rozporządzenie o ochronie danych], informuję, że:

1. Administratorem danych osobowych pochodzących z systemu monitoringu wizyjnego w Przychodni Rejonowej w Skale jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale, ul. Słomnicka 69, 32-043 Skała.

2. Monitoring wizyjny stosowany jest w celu ochrony mienia obejmującego w szczególności monitoring na terenie nieruchomości stanowiącym mienie gminy i na terenie wokół nieruchomości.

3. Dane osobowe przetwarzane [w postaci monitoringu wizyjnego] są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w związku z art. 50 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym [Dz. U. 2019 poz. 506 z późn.zm].

4. Zapisy z monitoringu wizyjnego przechowywane są przez okres 21 dni. Po tym okresie zostaną usunięte lub nadpisane.

5. Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych – Inspektor Ochrony Danych, zapewniony jest pod adresem e-mail: iod@przychodnia-skala.pl lub poprzez pocztę tradycyjną na adres Administratora Danych Osobowych z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych”.

6. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego, nie będą udostępnianie innym odbiorcom niż ich dotyczących (pod warunkiem, że nie naruszają one praw osób trzech), firmom serwisującym oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;

7. Wejście w strefę monitoringu wizyjnego jest dobrowolne, jednak niezbędne celem realizacji celu. Jeśli nie chcesz, aby dane osobowe w postaci wizerunku były przez nas przetwarzane nie należy wchodzić w oznakowany obszar monitorowania;

8. Posiadasz prawo do:

informacji o istnieniu monitoringu w określonym miejscu, jego zasięgu, celu, nazwie podmiotu za niego odpowiedzialnego jego adresie i danych do kontaktu;

prawo dostępu do nagrań w uzasadnionych przypadkach;

prawo żądania usunięcia danych jej dotyczących;

prawo do anonimizacji wizerunku na zarejestrowanych obrazach i/lub usunięcia dotyczących jej danych osobowych, jeśli jest to technicznie możliwie i nie utrudnia realizacji celu wynikającego z przepisu prawa;

prawo do przetwarzania danych przez ograniczony czas.

8. Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu wizyjnego przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w Warszawie.

9. Dane osobowe przetwarzane w systemie monitoringu wizyjnego nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji ani profilowaniu;

10. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.

11. Nieruchomości i obiekty budowlane objęte monitoringiem oznaczone są w sposób widoczny i czytelny informacją o monitoringu, w szczególności za pomocą odpowiednich znaków.

12. Monitoring, w ramach, którego dochodzi do przetwarzania danych osobowych stosuje środki zabezpieczające przetwarzanie danych, w szczególności uniemożliwiających ich utratę lub bezprawne rozpowszechnienie, a także uniemożliwienie dostępu do danych osobom nieuprawnionym.

Aktualności

zobacz więcej aktualności

12.07.2021

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.07-30.07

Harmonogram pracy Poradni Pediatrycznej 12.07-30.07

czytaj dalej

09.07.2021

Szczepionka Johnson & Johnson dostępna

Szczepionka Johnson & Johnson dostępna Uprzejmie informujemy, iż wznawiamy zapisy na szczepienia szczepionką firmy Johnson & Johnson. Jest to jedyna obecnie dostępna szczepionka jednodawkowa. Zapraszamy do zapisów pod nr tel. 12 / 618 61 00, 12/389 00 00, 12/389 10 05 lub w razie problemów z dodzwonieniem się prosimy o przesłanie maila na adres kontakt@przychodnia-skala.pl z […]

czytaj dalej

30.06.2021

Szczepienie drugą dawką możliwe w dowolnie wybranym punkcie

Szczepienie drugą dawką możliwe w dowolnie wybranym punkcie Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale informuje, iż zgodnie z zapowiedzią Ministerstwa Zdrowia, od 1 lipca br. szczepienie przeciwko Covid-19 drugą dawką będą możliwe w dowolnie wybranym przez Pacjenta punkcie szczepień. Punkty szczepień w Przychodni Rejonowej w Skale i w Ośrodku Zdrowia w Cianowicach dysponują wolnymi […]

czytaj dalej

23.06.2021

Rehabilitacja po przebytej chorobie COVID-19

Rehabilitacja po przebytej chorobie COVID-19 w Gabinecie Rehabilitacji Medycznej Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Skale informuje, iż w Gabinecie Rehabilitacji Medycznej przy ul. Krakowskiej 38 realizowany jest program fizjoterapii ambulatoryjnej dla osób po przebytej chorobie COVID-19. Dzięki profesjonalnym i indywidualnym zabiegom fizjoterapeutycznym osoby po chorobie szybciej odzyskają siły i wrócą do codziennych aktywności. Każdy […]

czytaj dalej